Wat zijn Natuurlijke erectieverhogende middelen?

Natuurlijke erectiepillen zijn zo oud als het probleem dat ze moeten oplossen. Honderden jaren geleden probeerden mannen hun potentie te verhogen met peterselie, nootmuskaat of mandragora in wijn. In tegenstelling tot afrodisiaca, verhogen natuurlijke erectieverhogende middelen, die meestal van plantaardige of soms dierlijke oorsprong zijn, niet de seksuele begeerte, maar corrigeren ze eerder psychologische of organische erectiestoornissen. Ontdek hier welke natuurlijke erectieverhogende middelen werken en waarom “natuurlijk” niet noodzakelijkerwijs “ongevaarlijk” betekent.

Verhoog de potentie op natuurlijke wijze

Stress, leeftijd, hormonale stoornissen – erectieproblemen kunnen vele oorzaken hebben. Maar ze zijn altijd één ding: onaangenaam. Geschat wordt dat tussen rond de drie miljoen mannen in Nederland worstelen met erectiestoornissen. En omdat potentie wordt gezien als een synoniem voor mannelijkheid, zijn er sinds mensenheugenis natuurlijke erectieverhogende middelen die verondersteld worden dit probleem te verhelpen.

Natuurlijke erectieverhogende middelen omvatten alles wat verondersteld wordt om de erectie van de penis zonder chemicaliën te ondersteunen – dus natuurlijke Viagra. Meestal gaat het om groente en kruiden mixen, maar soms ook om producten met dierlijke bestanddelen. In tegenstelling tot afrodisiaca verhogen ze het plezier niet, maar richten ze zich puur op de fysieke functie.

In de Middeleeuwen zwoer men bij de vermeende potentieverhogende werking van peterselie, nootmuskaat of peper. In de Renaissance gebruikte men natuurlijke potentieversterkers zoals truffels, munt of muskus. De traditionele Chinese geneeskunde werkt met acupunctuur en rupspaddenstoelen. De haaienvinnen en de testikels van de tijger zouden ook erectie bevorderende eigenschappen hebben.

Wetenschappelijk bewijs voor natuurlijke erectieverhogende middelen

Het is echter moeilijk om wetenschappelijke studies te vinden die een echt potentie verhogend effect van natuurlijke geneesmiddelen aantonen. Een Koreaanse studiegroep ontdekte echter dat ginseng als kruidenversterker de productie van stikstofmonoxide (NO) in het bloed verhoogt, wat essentieel is voor een erectie omdat het de bloedvaten verwijdt. Dit effect treedt echter alleen op bij langdurige inname van ginseng en is geen echt alternatief voor geneesmiddelen op recept.

natuurlijke erectiepillen

Hoe werken natuurlijke seksuele versterkers?

Cyclisch guaninemonofosfaat (cGMP) moet vrijkomen om de – zowel natuurlijke als chemische – potentieversterkers te laten werken. Dit is een boodschapperssubstantie die het zogenaamde proteïne kinase G activeert, dat op zijn beurt de gladde spieren in de holle lichamen de opdracht geeft om te verslappen. Als gevolg daarvan zetten de aderen uit, vloeit het bloed in het erectiele weefsel en verhardt de penis. Tenslotte breekt het enzym PDE-5 de cGMP af, waardoor de penis slap wordt.

Veel van de aangeboden natuurlijke erectieverhogende middelen worden aangeprezen als alternatief voor sildenafil, een PdE-5 remmer. Dit betekent dat ze bedoeld zijn om te voorkomen dat de erectiebevorderende cGMP wordt afgebroken.

Natuurlijke erectieverhogende middelen voor mannen: om voorzichtig van te genieten

Er zijn nu tal van natuurlijke erectieverhogende middelen voor mannen te kopen. Meestal op internetplatforms. Geen wonder dat veel getroffen mensen zich schamen voor hun erectieproblemen. Ze willen er zelfs niet eens met een arts over praten – en kunnen een hoog risico lopen. Omdat een erectiestoornis onder andere een teken kan zijn van een verslechtering van de bloedvaten en dus een belangrijk vroegtijdig waarschuwingssymptomen voor een hartinfarct en een beroerte, die zonder medisch onderzoek onontdekt blijven.

Bovendien hebben natuurlijke erectieverhogende middelen vak geen medische indicatie om het goedkeuringsproces voor geneesmiddelen te omzeilen. In plaats daarvan adverteren ze met kreten als “om het seksleven te verbeteren”. Het probleem: Vaak worden niet-aangegeven synthetische PDE-5 remmers ook gevonden in natuurlijke erectieverhogende middelen – vaak in zulke hoge doses dat ongewenste (neven)effecten te verwachten zijn – die Amerikaanse wetenschappers in een studie hebben gevonden. En zelfs puur natuurlijke producten kunnen problemen veroorzaken.

Populaire natuurlijke erectieverhogende middelen

Ook al gebruikt elke leverancier van producten met natuurlijke potentie een andere samenstelling, toch zijn er nog steeds enkele ingrediënten die bijzonder vaak voorkomen. We geven hier voorbeelden van extracten van populaire natuurlijke erectieverhogende middelen die als ongevaarlijk worden beschouwd:

Ginseng: Een zeer bekende en vaak gebruikte seksuele versterker. De Koreaanse wortel wordt beschouwd als een tonicum – en wordt verondersteld de erectie te verbeteren. De dosering varieert sterk van product tot product, het effect is relatief klein.

Arginine: Sommige kleinere studies suggereren dat het aminozuur de NO-productie kan stimuleren. Het voordeel van L-arginine is in studies aangetoond.

Maca: De wortel uit de Peruaanse Andes wordt vaak gebruikt als voedingssupplement en wordt bijna uitsluitend in poedervorm verkocht. Maca had een stimulerend effect bij dierproeven. Er zijn tot op heden geen overtuigende klinische tests uitgevoerd.

Yohimbine: De stof uit de bast van de gelijknamige West-Afrikaanse boom is waarschijnlijk een van de best bestudeerde kruidenversterkers, maar de studiesituatie is niet duidelijk. Yohimbine werkt via het centrale zenuwstelsel. Niet samen met antidepressiva innemen!

Vergroting van de potentie: huismiddeltjes en voeding

Naast de natuurlijke remedies, zijn er ook een aantal huishoudelijke middelen en potentie-verhogende voedingsmiddelen, waarvan sommige zijn doorgegeven van generatie op generatie – maar dit zegt niets over hun effectiviteit. Zo wordt bijvoorbeeld een kopje melk met gedroogde asperges beschouwd als een huismiddel tegen erectieproblemen. Een lepel

verse mierikswortel of gembersap met honing en een zacht ei zouden ook een potentieverhogend effect hebben. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs hiervoor.

Het aminozuur L-arginine dat in veel natuurlijke erectieverhogende middelen zit, zit ook in verschillende voedingsmiddelen. In granen zoals tarwe of haver, in fruit (bv. appel, perzik, banaan, aardbei), groenten (tomaat, paprika, spinazie, bloemkool, broccoli, spruitjes, enz.), maar vooral in vis (tonijn, zalm, sardientjes, schol, garnalen) en noten en korrels zoals hazelnoten, pinda’s, amandelen en dergelijke.

Hoe nuttig was deze review?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.